Het DuMo-rekenmodel brengt de duurzaamheid in combinatie met de monumentale waarde van project in kaart. Op de DuMo-prestatiekaart staan al de door het NIBE onderzocht Monumenten. Op de foto’s van de monumenten kunt u klikken om naar het specifieke monument te gaan.
Voor meer informatie over de projecten kunt u klikken op de foto’s van de projecten.
- De groene pijlen geven aan wat de DuMo-score was voordat het project begon (onder) tot welke DuMo-score bereikt wordt na uitvoering van de ingrepen.
- De blauwe pijlen geven de potentiele stijging aan voor gebouwen, waarvoor de geadviseerde ingrepen (nog) niet zijn uitgevoerd. De pijl begint bij de DuMo-score in de huidige situatie en eindigt bij de potentieel haalbare DuMo-score, die gehaald zou worden als alle adviezen worden uitgevoerd.
- De oranje pijlen naar beneden geven aan dat de DuMo-score van een project voor de verbouwing hoger was dan na de verbouwing. Dit komt bijvoorbeeld voor bij gebouwen die een nieuwe functie krijgen, maar waarbij na de herbestemming niet het hele gebouw in gebruik wordt genomen. Leegstand en gedeeltelijke leegstand tellen namelijk negatief mee in het rekenmodel.
- Een groene ster geeft aan dat er alleen een DuMo score bekend is voor de situatie na uitvoering van de ingrepen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij gebouwen die na een periode van leegstand weer in gebruik worden genomen.
- De hexagoon geeft aan dat het project zowel voor als na de ingreep de zelfde score bereikt.
Wilt u meer informatie over de Du-score (Duurzaamheidsscore) van de projecten zie dan de Du-prestatiekaart.
Wilt u meer informatie over de Mo-coefficient van de projecten zie dan de Mo-prestatiekaart.
Wilt u meer informatie over de achterliggende theorie, klik dan hier.